Familiebedrift siden 1969


1969

Olaf hadde etter over tjue år i bransjen fordelt på jobber hos blant annet Kjelstrup Olsen og Didrik Andersen et sterkt ønske om å etablere sin egen bedrift. Han hadde også tre sønner som alle ønsket seg inn i glassbransjen. 

I 1969 bestemmer Olaf seg for å etablere Arna Glass og han får med sønnen Terje på dette. Olaf var bosatt i Londalen på dette tidspunktet og det var derfor praktisk og naturlig at bedriften sine første lokaler ble på Espeland. Senere flyttet Arna Glass til lokaler på Lone.

Bedrift i vekst

Senere kommer også Bjørn og deretter yngste sønnen Geir inn i det som skal bli en veletablert familiebedrift. Arna Glass hadde på dette tidspunktet mange store rehabilitering- og glassjobber i hele Bergen. 

Bjørn ble på et tidspunkt engasjert i produksjon hos Arna Busser hvor det skulle monteres glass. Dette førte til at han etablerte et eget selskap som han aktivt drev frem til 2012. 

Etter at Arna Busser la ned sin produksjon i 1997 tok Bjørn tak i forespørsler om ombygging av butikk og næringslokaler. Bjørn etablerte en god fot innenfor dette segmentet og har blant annet håndtert store ombygginger for etablerte merkevarer som Narvesen, 7Eleven, Rema 1000 og flere.gGjengen samlet. f.v. Geir Nøkling, Konrad Florvåg, Ruth Lohne, Terje Nøkling og Leif Olav Husøy

Et vendepunkt

Olaf valgte etterhvert å trappe ned sitt arbeid da han bikket 60 årene- og overlot roret til sine to sønner Terje og Geir. 

Dette ble starten på et veldig produktivt og godt samarbeid, men som fikk sitt vendepunkt i 1992 da Terje gikk bort så alt for tidlig.

Terje hadde vært primus motor for salg og skaffet mange spennende oppdrag gjennom sitt virke i Arna Glass. Oppdragene varierte fra de minste glassjobber til store BRL arbeider som pågikk over lengre tid.

Etter Terje sin bortgang ble Geir nødt til å endre strukturen i bedriften. Han gikk fra å være en problemløser og arbeidsom arbeider i felt til også å ta seg av det administrative. Tidene forandret seg også med høye renter og mindre penger på konto. Det var derfor greit å ikke være flere enn tre ansatte på dette tidspunktet. Geir hadde med seg brødreparet Leif Atle og Svein Olaf Husøy i denne perioden.

2023

Det er sønn av Geir, Christian, som driver Arna Glass i dag. I sin spede oppvekst kan Christian fremdeles huske de første arbeidsdagene sine hos Arna Glass – som bestod av en lang sykkeltur fra Haugland til Lone og deretter boller ved ankomst.

I 1999 startet Christian på byggfag og gikk i 2000 ut som tømrerlærling. Etter en kort stund i tømrerlære kom han tilbake til familiebedriften. Christian jobbet i lære under brødrene Husøy som på dette tidspunktet var ansatt i Arna Glass.

Oppgaver som monstasje av dører, vindu, glassmonstasje og innramming var da Christian sine primær oppgaver. 

I 2008 fikk han sitt fagbrev som glassfagarbeider og i 2011 overtok han etter Geir som daglig leder for familiebedriften. 

Christian hadde et ønske om å finne sin egen vei da han synes markedet som Nøkling Glass hadde hatt gjennom årene virket spennende, og det ble etterhvert flere oppdrag innenfor Bjørn sin nisje. Mindre butikk og montasje oppdrag ble en del av jobbene som Arna Glass påtok seg. 

Christian har gjennom de siste årene jobbet mot etablerte merkevarer som 7Eleven, Narvesen, Vita, Norsk Tipping, Thon Eiendom, Nespresso, DNB Eiendom og flere. 

Gjennom en årrekke har Arna Glass vært medlem av Glassfagkjeden, en landsomspennende glassmesterkjede med medlemsbedrifter over hele landet. 

Christian har siden 2018 sittet i markedsrådet i Glassfagkjeden. 

Gjennom kjeden har Arna Glass håndtert flere forsikringsoppdrag, heriblant for IF, Gjensidige, Tryg og Fremtind.